Actueel, Artikelen, Gesprekstechniek

CEO van hypotheekverstrekker ontslaat 900 mensen via ZOOM

De omstreden CEO Vishal Garg  van de hypotheekverstrekker Better.com heeft een paar dagen geleden 900 mensen ontslagen in een ZOOM bijeenkomst in een paar minuutjes.

Hij vertelt dat het zijn tweede massaontslag is, en kennelijk heeft hij weinig geleerd van de eerste keer. Hij stapelt valkuil op valkuil. Bekijk de video en oordeel zelf, Zoek de acht missers:

l

Tekst CEO

 

Commentaar
Zoals u weet, is de markt veranderd….

 

Dit is een rechtvaardiging, nog voor de boodschap is gegeven.
Vishal Garg vond dat zijn medewerkers het van hem moesten horen en vertelt hoe zwaar het hem valt.

 

 

Zijn zelf-medelijden is enorm, en hoe geweldig is hij wel niet dat hij het persoonlijk vertelt. Het zou hier niet om hem moeten gaan, maar om de ontvangers.

 

1:20 Als jij nu deelneemt aan deze bijeenkomst maak je deel uit van de ongelukkige groep die wordt ontslagen. Uw dienstverband is met directe ingang beëindigd.

 

Hè, hè, de boodschap, het slechte nieuws,  is gegeven.

 

Wat betekent dit voor de toekomst.

 

Hij ratelt maar door. We weten dat er na de klap geen informatie binnenkomt.
Ik wou dat ik ander nieuws had.

 

Mensen, ik heb het zo moeilijk.

 

Ik weet zeker dat je hierna meer succes en geluk zal hebben.

 

Jullie mogen je gelukkig prijzen. Pilvergulden.

 

Ik wens iedereen veel succes en bedankt voor alles.

 

Ik ben ook de beroerdste niet.

 

In de reactie van de dame die luister naar de boodschap, horen we het ongeloof.

Vishal Garg heeft in 2016 Better.com opgericht. Al meer dan 10 jaar wordt hij achtervolgd door beschuldigingen over fraude en financieel mismanagement. Vishal Garg bevestigt in het Amerikaanse zakenblad Fortune de anonieme berichten waarin hij zijn thuiswerkende personeel lui en onproductief noemt. Hij verklaart dat 250 van 900 ontslagen medewerkers niet meer werkten dan twee uur per dag en dat er veel klachten waren van klanten over hen.

 

Het is niet het eerste massaontslag via ZOOM. In april 2020 heeft het Scooter verhuur bedrijf Bird meer dan 400 mensen op deze manier ontslagen. Zo’n 40% van het personeel. In dit geval had de onbekende dame die de boodschap bracht haar camera uitgezet. De medewerkers waren uitgenodigd voor een mysterieus Zoom seminar waar ze geen inbreng konden geven.

About the author