Artikelen, Beoordelingscriteria

Hulp bij invullen beoordelingsformulier

Leidinggevenden die functionerings- of beoordelingsformulieren moeten invullen verzuchten vaak:

  • Wat moet ik dit jaar nu weer opschrijven?
  • Het kost me zoveel tijd.
  • Hoe kan ik discussie vermijden over mijn tekst?

Als je ingevulde functionerings- of beoordelingsformulieren leest valt vaak op dat er goed bedoelde teksten staan, maar dat ze vaak zo weinig zeggend zijn. Mogelijk dat de een leidinggevende zich realiseert dat de medewerker die een slechte werkhouding heeft over enige tijd best wel eens zijn leidinggevende zou kunnen worden. Leidinggevenden doen er dus goed aan zich een beetje op de vlakte te houden. Daarnaast zou het alleen maar gedoe geven als hun baas het niet eens is met hun visie of oordelen.

Voor deze leidinggevenden is er een tool dat hen helpt voor een medewerker een formulier in te vullen met teksten die zowel positief als negatief kunnen worden geïnterpreteerd. Deze teksten komen overigens uit echte formulieren en worden netjes achterelkaar gezet. Klik hier voor de Performance Review Generator.

About the author