E-learning t.b.v. MST

Beste deelnemers aan de training jaargesprekken,

Binnenkort treffen we elkaar voor de jaargesprekkentraining. Ik ben jullie trainer en ik kijk uit naar de kennismaking en de training.

De jaargesprekken komen in de plaats van de R&O-gesprekken. De rol van de leidinggevende en de medewerker worden anders. Er wordt geen beoordeling meer gegeven, de ontwikkeling en het welbevinden van de medewerker staan centraal in het jaargesprek. Feedback (onder meer op het functioneren) blijft een belangrijke vaardigheid voor leidinggevenden, maar zal vooral plaatsvinden tijdens het jaar.

De onderstaande e-learning  is heel uitgebreid. Beperk je tot het onderdeel dat je helpt om om te gaan met reacties van je medewerker op jouw feedback. De video start automatisch bij dat onderdeel (maar je kunt via de menuknop alles bekijken). Door deze e-learning hoeven we in de training aan dit onderwerp geen of nauwelijks meer aandacht te besteden, en kunnen we focussen op het bespreken van ontwikkeling en welbevinden.

Veel leidinggevenden vinden het lastig om om te gaan met reacties op negatieve feedback. In deze e-learning krijg je situaties te zien en dan kun je besluiten wat je zou doen. Je ziet dan ook of jouw keuze effectief is.

Onder de e-learning vind je een intakeformulier. Zou je die willen invullen en versturen?

Tot binnenkort.

Met vriendelijke groet,

 

Jan Jacob de Groot

*) De leidinggevende zegt regelmatig “Ik beoordeel dat met……”. Het jaargesprek beoordeel je niet. Echter, de reacties op negatieve feedback die je gedurende het jaar geeft kunnen in grote lijnen overeenkomen met de reacties op negatieve oordelen.

MST Intakeformulier training Jaargesprekken

.